Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем сЪС стъпков мотор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем сЪС стъпков мотор

здравейте

налага ми се смяна на стъпковото моторче, според майстора при който ходех , та въпроса ми е дали има начин за почистване на въпросното моторче и как става това

и ако не колко струва ново или втора ръка , какво ще ме посъветвате

колата е 1.8 бензин 99 година
    Last edited by търтей; d.m.y г., 17:14.
    Алфа 156, 1,8 ТС 1999год

Първоначално публикувано от Desert Покажи съобщение
    здравейте

налага ми се смяна на стъпковото моторче, според майстора при който ходех , та въпроса ми е дали има начин за почистване на въпросното моторче и как става това

и ако не колко струва ново или втора ръка , какво ще ме посъветвате

колата е 1.8 бензин 99 година
    МПХ не се чисти сменя се най добре с ново преди година Боша струваше 320лв а аналог на друга фирма около220 сега мисля че е различно положението. . но все пак сподели какви са симптомите че искаш да сменяш МПХ.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

ами когато е на празен ход , оборотите играят от 1000 до 2600 , и страното е че понякога го прави а понякога не , и на елком ми остановиха че проблема е от това моторче, понякога когато седи на празен ход и колата се форсира сама
      Алфа 156, 1,8 ТС 1999год

Comment

ами когато е на празен ход , оборотите играят от 1000 до 2600 , и страното е че понякога го прави а понякога не , и на елком ми остановиха че проблема е от това моторче, понякога когато седи на празен ход и колата се форсира сама
        Правилно са те насочили ...

Comment

след смяната ще кажа какъв е бил резултата
          Алфа 156, 1,8 ТС 1999год

Comment

след смяната ще кажа какъв е бил резултата
            Да кажеш и за каква цена го откри,че и аз май трябва да го сменям.Ипробвай първо с едно почистване с WD40,мойто МПХ изкара така няколко месеца и пак почна 500/2000 об/мин

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Първоначално публикувано от wwweb Покажи съобщение
              Правилно са те насочили ...
              На такова мирише наистина .
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

На мен ми предстои утре такава интервенция с почистване на МПХ и адаптация на дросел клапата и след това ще пиша какви са отзивите от поведението на колата.
                Alfa Romeo 156 1.8 TS, 1999
                VW Passat 1.8, 1991
                Seat Leon 1.4, 2007

Comment

Първоначално публикувано от ADO 1982 Покажи съобщение
                  На мен ми предстои утре такава интервенция с почистване на МПХ и адаптация на дросел клапата и след това ще пиша какви са отзивите от поведението на колата.
                  И как ги почисвате пък тез МПХ, като почиствате именно дроселовата клапа?!
                  Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Ами МПХ на 156 не се чисти, по простата причина че няма кво да му се чисти.
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

И моя ТПС започна да се ебава пак. Утре ще го отворя да видя какво може да се направи и ако е нищо ще купувам нов.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        И моя ТПС започна да се ебава пак. Утре ще го отворя да видя какво може да се направи и ако е нищо ще купувам нов.
                        Е нали каза, че си решил проблема с оборотите?

Comment

ами цената на която го намерих сега това моторче е 312 лв Бош, като има и малко по ефтени варианти от 270 -280лв на Хофер мисля че беше но предпочитам да дам малко повече пари , надявам се след смяна да се оправи проглема че аман от майстори разбиратели

и искам да попитам след сяната му дали се налага пак адаптация на дросела че знам че преди това ми беше правена такава
                          Алфа 156, 1,8 ТС 1999год

Comment

ами цената на която го намерих сега това моторче е 312 лв Бош, като има и малко по ефтени варианти от 270 -280лв на Хофер мисля че беше но предпочитам да дам малко повече пари , надявам се след смяна да се оправи проглема че аман от майстори разбиратели

и искам да попитам след сяната му дали се налага пак адаптация на дросела че знам че преди това ми беше правена такава
                            Да трябва да се занули дроселовата клапа.
                            След смяната колата ти може да вдигне към 4000об и да стои така на празен ход да не се оплашиш, отиваш за адаптация на дроселовата клапа и ще стане, разбирасе ако си го сменяш сам в което няма нищо сложно, а ако ти го сменят в сервиз те трябва да го занулят, ако разбират де!
                            Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Алфа 156, 1,8 ТС 1999год

Comment

Working...
                              X